Helgen!

Har inte hänt så mycket i helgen. Den absolut största händelsen var att jag har fixat gräsklipparen, efter 1 års strulande. Världsklass!! Fick tips om att de va membran i förgasaren som strulade, sagt och gjort, köpte delar i fredags för den blygsamma summan 87:-. Köpte även en dunk alkylat bensin, skonsammare mott klipparen. Nu går den som aldrig för, f-n vad jag svurit över den tidigare.
Grannen har en liten damm på tomten som jag har lovat att fixa fisk till. Packade in kärestan och sonen och åkte iväg till en karpdamm. Fick 5 snabba , men vi behöll dom 2 största(spegelkarpar). Dom vägde väl en 3 hekto st. Grannen blev överlycklig. Inget fiske i helgen, men det blir ett par gös pass i veckan . Återkommer om det. Lägger in några bilder i från Skåne resan. Ha de!            

Bottenmete med quiver.


2 x dalmas


Ja, vad ska man säga. Skåne ÄR platt! 














16 år senare.....

Vaknade upp på hotellet i går morse. Vädret var väl inte det bästa för lite quiver fiske, det blåste som f-n!! Tanken var att det skulle metas braxen.Hade fått lite tid över efter några dagars "hårt" jobbande. Kom fram till fiske platsen och började tackla upp och blanda till mäsket(inköpt på SPORTFISKEGIGANTEN). Fick ut båda spöna efter lite trix, platsen jag hade valt att sitta på hade vinden ifrån sidan. Försökte slänga utt några bollar , det gick sådär. Blev till ta några extra kast med feedern istället. Efter en dryg timme fick jag nog och bytte plats som var lite i lä. Det gick inte att sitta kvar på grund av den hårda blåsten. Visst, jag hade kunnat kört med bolt och larm, men......nä, jag vill se nappet. 
Fisket flöt på utan att nåt hände och jag började känna mig lite sliten, måste ha jobbat för hårt tidigare i veckan....
Satt och slumrade lite till och från, ni vet när man sitter och får gamnacke, när jag plötsligt ser den ena toppen böja sig sakta. Min första tanke var att vinden spelat mig ett spratt, men det hade ju inte hänt sen jag bytte plats. 
Lyfte spöt och möttes av tyngd i andra änden. Efter en helt odramatisk drillning så gled en STOR braxen in i håven.
Stod bara och glodde som ett j-la fån en stund. Tycker att dom ser stora ut på bild, men i verkligheten så e dom ju enorma!! Efter vägning så stod det klart att jag raderat ut mitt 16 år gamla PB ifrån Härsjön på 3,8 kg. Det nya  ligger på 6020 gram, längd+omkr. 74/59! Fisken togs på majs/maggot. Det var det enda nappet på hela dagen så det var en rätt nöjd fiskare som packade ihop på kvällen. Fan va de e kul att fiska!! Lägger upp lite bilder oxå. Ha de!  

Nöjd!


Älskling!


Hoppas vi ses igen!

Va fan...!

Har lite problem med att fixa in bilder. Skriver i morrn när jag kommer hem, så får dottern hjälpa mig. Blir fina bilder, så håll ut. 

Malmö....

Ännu en dag avklarad i Skåne. Har jobbat på Lantmännen i Malmö idag, blev stressigt men jag hann klart med allting. Besökte Sportfiskegiganten på vägen till hotellet. Trevlig liten butik dom har. Inhandlade lite smått å gott inför morgondagen om vädrets makter är med mig. Bor på Scandic i Löddeköpinge idag. Helt ok. Betyg på rummet blir en 4 av 5. Stor säng, nice. Hoppas få skriva om lite fiske nästa gång. Vi hörs!


Skåne....

Tidigt i morse bar det av till Skåne för lite jobb. Var ruggigt segt att åka, så j-la trött!! Stannade väl en 4-5 ggr på vägen ner. Jobbade i Ängelholm idag och i morgon blir det Malmö. Bor idag på Scandic Nord Helsingborg och i morrn blir det Löddeköpinge. Var ner lite på stan efter jobbet, kanonväder idag. Tog lite bilder nere i hamnen, var några tappra som badade! Kan inte varit varmt.....Höll på att glömma! Gjorde ju första gös passet i Gös sjön i fredags morse. Började fisket vid 5 och fick 3 gösar inom loppet av en halvtimme. 4.1, 4.7, och 5.2 kg. Sen blev det 6 gäddor på raken , då var det bara att lägga ner. Men en klart godkänd premiär. Kanske blir mer till helgen...?  

Jag har blivit med Blogg!!

Ja efter många påtryckningar från familjen, vänner mm. så har jag äntligen bestämt mig för att börja blogga. Tänkte väl skriva lite av varje, men som det står så blir det mest Fiske, familjen & allmänt snack. Förhoppningsvis mest om fiske, men som det blivit dom sista åren(mindre å mindre) så lär det bli om allt annat....... 

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0