Spännande fiske!

Är nere i Oskarshamn och jobbar lite. Passade på att fiska lite färna ett par timmar i kväll.
Körde frilina med bröd, ett otroligt roligt och spännande fiske. Lyckades efter lite tips ifrån fiskelegenden John B Eriksson lirka upp 4 st mellan 1,5 och 1,8 kg. Helt ok , tycker jag. Det var dom enda fiskarna som nappade så det var en bra snitt vikt. 
Blir nog fiske i morrn kväll också. Vi hörs!

Gös...

....blev det ingen på den senaste turen. Var ju bara andra turen för året, första var ju 22 Maj. Var ute i onsdags förra veckan med en gammal jobb kompis. Skulle försöka se till att han fick sig ett nytt pers på gös. 
Förhoppningarna var rätt stora , men det hade ju varit kallt satan ett tag , och det visade även vatten tempen. 
12 grader var det förra turen och nu lyckades den gå upp till drygt 14. Inte mycket till ökning på 26 dagar....................
Jag tror vi hade fem napp, tre fiskar upp i båten, bara gäddor. Lite surt , men de e bara bryta ihop och komma igen.

Nu blir det ju lite värme oxå så det kanske lossnar. Ska fiska på lite den här veckan, var faktiskt på väg ut ikväll, men U21 EM lockade alltför mycket. Grymt bra match av  Sverige   !

Lite bilder oxå.


Glad ändå!
.
Så härligt........

Snart nappar det!

Grym start av Sverige!

Premiären i U21 EM är avklarad för Sveriges del. Vitryssland utklassades med 5 - 1 av ett överlägset Sverige. Marcus Berg gjorde hattrick och jag tyckte även att hans anfallspartner, Ola Toivonen, var grym. På mittfältet hade vi Pontus Wernbloom som var riktigt elak , en riktig "pain in the ass"!

Och vilken rolig fotboll att titta på, i jämförelse mot våra överbetalda divor i A-laget som lever på gamla meriter. Jag hoppas verkligen att det här är framtidens landslag. Finns redan många talanger som tyvärr får stå tillbaka för den tråk fotboll som Lagerbäck förespråkar. Hoppas fortsättningen för detta lag blir lika rolig i detta EM, förutsättningarna finns ju.
 
   
Marcus Berg efter ett av sina mål



http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotbollsbladet

Sverige - Vitryssland

Precis sett första halvlek av matchen mellan Sverige - Vitryssland. Grymt kul att kolla på , lite annat mot det svenska A - laget. Bra fart, passningar på one-touch och läckra mål. Det här kan bli en rolig fotbolls sommar!!!
  http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotbollsbladet/article5390419.ab

Braxen

Veckan som gått har jag varit på "västkusten" och jobbat. Har besökt Göteborg, Borås, Limmared mm. Bodde på Scandic och måste tyvärr säga att det är stor skillnad på dom olika hotellen. Största besvikelsen var Borås, vilket var dyrast. Lite flottare och rummen var ok. Men.....FRUKOSTBUFFEN!! Katastrof tycker jag, inte ens hälften av utbudet som det brukar vara( ska vara ).

Kan man ta så bra betalt för rummen så ska tamefan frullen vara bra. Scandic Backaplan i Göteborg däremot var helt suveränt, hur mycket som helst att välja på och fräscht.

Det är INTE kul att köra bil i Göteborg!

Hann med några timmars fiske också. Braxen stod på menyn. Lyckades peta upp en när jag satt och lyssnade på Sverige - Malta på radion. Enda nappet jag hade den här gången, men det räckte ju precis som sist. Vädret var, som sist, blåsigt och lite regn. 

Nånting som gör mig jävligt förbannad är tyvärr all nedskräpning som man möts av vid dom flesta vatten.
I det här fallet , vad jag kunde se, så är det dom så kallade "specimenfiskarna" som grisar ner.

Majsburkar, maggotburkar, mäskpåsar, cigarettpaket, fiskelinor mm. Speciellt alla gamla linstumpar både med och utan krok. Och att det är det på ett sånt ställe där det finns soptunnor både här och där. Runt dammen där jag fiskade så finns det minst 2 stora soptunnor. Skärpning!!! Jag förstår att fiskevatten stängs när markägare mm tröttnar på allt skit som slängs. Och kan man bära med sig majs burkar , mäsk och mat så kan man gott ta med sig skräpet tillbaks. Enda skillnaden är ju att det blir lättare att bära............
Och en sak till: Om fisket är tillåtet mellan ett visst klockslag, så tycker jag att man kan respektera det. Verkar svårt för vissa!

Lägger in lite bilder. Fiskegurun Olle "100%" Berggren hade önskemål om att få se en bild på gräsklipparen , helst med Pernilla Wahlgren vid spakarna. Har tyvärr ingen bild , men det kanske går att fixa senare. Ni får hålla till godo med lite fiskebilder istället.  
 


5180 gram. 71/55 cm

'
Bråttom!


Va glor du på?


Sorgligt............


RSS 2.0